top of page
PHOTO-2020-01-22-22-38-46_edited.jpg

Marlotte Lagendijk

Osteopaat DO MSc

Mijn naam is Marlotte en ik ben osteopaat en eigenaresse van Osteo Mare. Opgegroeid aan het strand in Goeree-Overflakkee en op dit moment woonachtig in Den Haag.

Ik heb een brede interesse in gezondheid en beweging. Al jong kwam ik in mijn omgeving in aanraking met paramedische beroepen, en was ik vaak fanatiek bezig met sport en beweging zoals tennis, hardlopen en zeilen. Na het gymnasium begon ik met de bachelor geneeskunde in Groningen, maar kwam tot de conclusie dat ik op zoek was naar een meer holistische benadering.

Mijn keuze viel op de studie osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent. Door de combinatie van medische kennis en kunde, de manuele behandelwijze en de brede filosofie waarin therapeut en patiënt samen op zoek gaan naar de beste individuele behandeling, vind ik dit een heel mooi en bijzonder vak om te mogen uitoefenen.

Ik ben sociaal aangelegd en de mensen om mij heen inspireren en motiveren mij. Mijn interesses zijn breed, van muziek en boeken tot reizen en sporten. Ik ben het liefst te vinden in en op het water, zeilend of surfend, of op het strand om uit te waaien tijdens een rondje hardlopen.

Naast mijn werk als osteopaat ben ik ook assistent-docent geweest bij de parttime opleiding van de IAO op verschillende locaties (Zeist, Gent, Antwerpen en Kopenhagen).

Opleidingen & Cursussen

       Opleidingen

 • BSc Osteopathic Studies, International Academy of Osteopathy Gent en Buckinghamshire New University (thesis: What are the clinical implications on the anatomy of the phrenic nerve?)

 • MSc Osteopathic Studies, International Academy of Osteopathy Gent en Buckinghamshire New University
  (thesis: Connecting the cervicothoracic junction with temporomandibular dysfunctions. Osteopathic manual treatment effects on dental occlusion analysed with the T-Scan)

 • Postuniversitaire opleiding geïntegreerde technieken Frank de Bakker 2019-2022 (i.o.)

 • Master Osteopathie bij Kinderen 2021-2023, Panta Rhei (i.o.)

 • Cursussen

 • Psychologie en Psychosomatiek in de Osteopatische Praktijk met Joeri Calsius, Panta Rhei

 • Post Academische Module Osteopathie bij kinderen 'Asymmetrie bij baby's', Alissa Pichioni, IAO

 • Post Academische Module Osteopathie bij kinderen 'Regulatiestoornissen', Binu Singh, IAO

 • Osteopathie en craniomandibulaire dysfuncties met Philip van Caille, Panta Rhei

bottom of page